התחלת ללמוד נהיגה. עברת שיעורי תיאוריה, נסעת יחד עם המורה, עברת את המבחן, מפעם ראשונה, או שנייה, או שלישית, או שאולי קודם כל למדת נהיגה וקבלת רישיון נהיגה, מה שחשוב הוא, שאתה הפכת מהולך רגל לנהג חדש. מה שמתחיל לעניין אותך, הוא מתי תהפוך מנהג חדש לנהג רגיל?
הסטטיסטיקה אומרת, שלפני שאדם, שרכש רכב, הופך לנהג במלואו של המובן הזה, הוא עובר שלושה מצבים.
מצב ראשון: נהג טרי. זהו נהג, שמוגדר כחדש לפי החוק. בשלב זה, אדם עדיין זוכר טוב את כל התיאוריה, אבל, כאשר הא מתחיל לנסוע לבד, הוא מבין פתאום שנהיגה כזאת שונה מנהיגה עם מורה לצידו. הוא מרגיש מפוחד ומבולבל, כל יציאה לכביש מלחיצה אותו, והוא בכל דקה מרגיש שעוד מעט יעשה איזו טעות. כל פעם שהוא יוצא לכביש זה בשבילו כאילו שהוא יוצא לשדה הקרב. אחרי בערך חצי שנה של נהיגה, נהג חדש עובר.
מצב השני: למצב זה קוראים, נהג בשל. בשלב הזה, שמגיע לאחר חצי שנה של נסיעה בכבישים, נהג כבר לא לחוץ, אם הוא עבר את שישת החודשים האלה בשלום, הוא כבר בטוח בעצמו ומרגיש כ"מלך הכביש", במקרה שקרתה לו תאונה שהוא יצא ממנה בריא ושלם, ניראה לו, שהוא כבר עבר את כל הצרות והפך ל"לוחם ותיק". ודווקא בשלב הזה נהג יכול להיכנס לצרה אמיתית, בגלל שהוא לא שמר כבר ב"שבע עיניים" על עצמו ועל הרכב שלו.
שלב שלישי: נהג מנוסה. בשלב הזה – בערך שנה וחצי אחרי תחילת נסיעה עצמאית נהג כבר למד חלק גדול מהלקחים של הכביש, ויודע שאי אפשר להיות רגוע יותר מדי וגם לא לחוץ יותר מדי. הוא יודע כבר, למה לשים לב, מתי צריך להיות זהיר ומתי אפשר להירגע ולהנות מהנסיעה, הוא תמיד מוכן ל"הפתעות" בכביש, טובות או טובת פחות, אבל בתוך נפשו בטוח, שלא יקרה לו שום דבר רע... בקיצור, הוא לאט-לאט הופך לנהג רגיל.