כאשר אתה הופך מהולך רגל לנהג, הדבר הראשון שאתה לומד, הוא: נסיעה באור אדום אסורה בהחלט. כולם יודעים את זה, נכון? אבל אם כך, אז למה הסיבה הנפוצה ביותר לתאונות דרכים בישראל היא נסיעה באור אדום? זאת עובדה, לפחות 65% נהגים היו נשארים בריאים ושלמים, אם לא היו נוסעים באור אדום.
קיימות שלוש סיבות לנסיעה באור אדום, שבגללן מפרים את הכללים בישראל לעיתים קרובות ביותר. והסיבות האלה:
1) הנטייה להאמין ש"יהיה בסדר". "יהיה בסדר" - אומר לעצמו נהג, כאשר הוא רוצה "לקפוץ רגע לפני" שהצבעים ברמזור יתחלפו, או מתחיל בהתקרבותו לרמזור לדבר בטלפון, לחפש משהו בתיק, לספור את הכסף בארנק או להתעניין בבלונדינית שברכב מימינו... לצערנו ברוב המקרים "בסדר" כבר לא יהיה יותר אף פעם...
2) אי תשומת לב. משהו מסיח את תשומת ליבו של הנהג והוא פשוט לא שם לב לעובדה שהאורות התחלפו ובמקום ירוק כבר אדום. הסטטיסטיקה אומרת שלפחות שליש מנהגים ישראלים חדשום ורבע מנהגים ישראלים וותיקים שנסעו לאור אדום, עשו זאת בלי שום כוונה רעה, פשוט היה חסר להם קצת תשומת לב.
3) הדרישה למהר. מי דורש ממך למהר? הבוס בעבודה? האישה בבית? בית הספר של ילדך נשרף, ואתה חושד שהם אלה שעשו זאת? ברוב המקרים לנהג יש זמן לנסיעה במהירות הקבועה על ידי החוק ולעצור בכל הרמזורים ולחכות אבל "בדם" של הישראלים קיימת הדרישה למהירות הכי גבוהה וברמזורים הם לא יכולים לשכנע את עצמם להמתין.
לסיכום אפשר לומר, שכאשר הנהג רוצה למנוע נסיעה באור אדום ולשמור גם על שלומו וגם על שלום הרכב, הוא חייב להיות זהיר, סבלני, וערני . ואז הכל באמת יהיה בסדר.