עברת תהליך קניית רכב חדש או רכב יד שנייה, בחנות או בלוח רכב, או שקיבלת מכונית ליסינג או ליסינג יד שנייה, ועכשיו אתה יכול ליהנות מחופש ונסיעה מהירה. אבל האם אתה מכיר את החוקים?
חוקי נהיגה בישראל חייב ללמוד כל אחד שמעוניין להפוך מהולך רגל לנהג, ואתה בטוח בעצמך, כאשר אתה עושה את דרכך לחנות או לוח מכוניות.
אבל מה עם ארצות אחרות? אם פעם תרצה לצאת לטיול ברכב שלך, או לשכור בחו"ל רכב, חדש או מכונית יד 2, כדי לטייל במדינות אחרות אתה בטוח שלא יהיו לך בעיות בגלל אי ידיעה של החוקים? תחשוב על זה טוב, מפני שבמקומות שונים אתה יכול לפגוש חוקי נהיגה מאוד מאוד לא שיגרתים.
לדוגמה: בגרמניה אסור, אפילו אם אתה נוסע ברכב שלך, שקנית בחנות או לוח רכבים, לעצור בכביש במקרה שנגמר לך דלק, מה מותר לעשות במצב הזה, החוקים לא אומרים.אסור שם ללכת ברגל בכביש שמיועד למכוניות, אפילו בשוליים של הכביש.
בדנמרק אסור לנהוג ברכב, כאשר פנסים קדמיים דולקים ביום.
בתאילנד, אפילו בתקופת השנה החמה, אי אפשר לנסוע ברכב בלי חולצה. ואיסור זה חל לא רק על נשים, אלה גם על גברים.
ברוסיה, אחרי שעברת תהליך קניית רכב חדש או רכב יד שנייה, אתה לא יכול לנסוע בלי עונש ברכב מלוכלך, אבל יחד אם זאת, החוק לא מגדיר, מהו רכב נקי, ומהו רכב מלוכלך.
באמריקה, בפנסילבניה, ברגע שנהג אוטו פוגש סוס, הוא חייב להחביא את האוטו תחת סדין, ואם זה לא עוזר, והסוס עדיין נראה מבוהל, הנהג חייב לפרק את האוטו שלו ולהחביא את החלקים בשיחים.
בקליפורניה, נהגים חייבים להקפיד, שבמוסך שלהם לא יהיה שום דבר אחר, חוץ מהרכב עצמו.
בקרולינה הדרומית נהג חייב, לפני שהוא מגיע לצומת, לעצור במרחק 30 מטר ממנו, לירות מרובה, ורק אז להמשיך לנסוע. חובה לומר שברוב הארצות אף אחד לא שם לב, עד כמה שומרים על החוקים האלה, אבל תמיד עדיף לקבל מידע אליהם לפני הגעה למקום זר, בשביל לא להסתבך אחר-כך.