מכוניות למכירה זה טוב, אבל לפעמים, אחרי שאוטו כבר קנוי, הוא הופך להיות מכונית פוטנציאלית לא למכירה, אלה לגנבה.
ובעיקר נפגעים רכבים חדשים, למרות שלפעמים גם בקניית רכב יד שתיים קיים סיכון מסוים.
ליסינג וליסינג יד שנייה גם כן לא מבטיחים שום בטיחות לרכב ולבעליו.
לפי הסטטיסטיקה ישראל היא בין המדינות הראשונות ברשימה למקרי גניבת רכבים פרטיים. מדי שנה נגנבים בארצנו הקטנטונת בערך 30 אלף מכוניות, שזה אומר יותר מ-20% של מספר רכבים פרטיים לכלל הישראלים.
אבל בשביל מה גונבים את כל המכוניות האלה, חדשות ומכוניות יד שנייה? התשובה הראשונה שעולה לראשו של כל אדם הגון הרואה בלוח מכוניות, היא שהגנב גונב בשביל אותה מטרה, שלמענה הוא, אדם שאין לו בעיות עם החוק, עובר את תהליך קניית הרכב, בשביל לנסוע ברכב הזה.
אבל טועה אתה, אדם הגון, מבקר לוח רכבים ולוח רכבים יד שנייה.
לגנב לרוב יש מטרות אחרות, הסיבה הראשונה לגניבת מכוניות היא מכירתן, אם פועלת כנופיה גדולה ומסודרת של גנבים, המכונית שנגנבה בישראל יכולה להגיע עד איראן או הולנד או אפריקה דרומית, ולהימכר שם ובמקרה של פעילות גנב בודד, מכונית כזאת מחליפה צבע ומספר ונמכרת כבר בישראל, במחיר נמוך ביותר.
לרוב מוכרים מכוניות כאלה דרך מודעות בעיתונים, כך שצריך להיזהר בעניין הזה. עדיף לקנות רכב בחברה גדולה ואמינה, הסיבה השנייה לגניבה היא פירוק הרכב לחלקים.
חלקים כאלה יכולים להימכר באופן פרטי, להגיע למוסך או לחו"ל. לפעמים גונבים את האוטו כדי להחזיר אותו לבעלו אבל לא מתוך אהבה לספורט או לאנושות, בדרך כלל גנב כזה מתקשר ומבקש סכום מסוים, תמורת החזר הרכב במצב טוב.
קיימים מקרים של גנבות רכב מתוך נקמה או סיבה אישית אחרת. אבל אחוז מקרים אלה פחות מ-1% ולא מדובר בגנבים מקצוענים בהקשר הזה. ומספר יחסית קטן של גנבי המכוניות באמת לוקחים רכבים של אנשים אחרים, בשביל לנסוע בהם, אבל זה קורה בארץ לעיתים די רחוקות וגנבים כאלה לרוב נתפסים.