כבר בקרת בלוח מכוניות, או בחנות, ועברת את התהליך של קנית רכב חדש או קנית רכב יד שנייה.
מתי זה היה, מתי מצאת את המכונית שלך, מוצגת למכירה? לפני שנה, שנתיים, חמש שנים, או יותר? זה לא משנה. מה שחשוב הוא, שמרגע שהפכת מהולך רגל לנהג, לפחות פעם אחת שאלת את עצמך: מה לעשות, בשביל לא להירדם בכביש? כן, זה קורה לכל אחד שעבר את תהליך קניית הרכב.
במכונית החדשה שלך, אפילו אם היא, בעצם, מכוניות יד 2, או מכונית, או ליסינג יד שנייה, הרגשת פתאום עייף, העפעפיים נסגרות, אתה מתחיל לנמנם... שים לב! אם תירדם בכביש, יש סיכוי גדול שתתעורר בבית חולים, או שלא תתעורר בכלל וגם תיקח איתך עוד כמה עשרות אנשים.
נראה שזה לא בדיוק מה שאתה רוצה. לכן, אולי תנסה לשון כמה שצריך לפני שאתה מתחיל לנהוג. אדם בוגר צריך כל יום לפחות 8 שעות שינה, כדי להרגיש אחר כך טוב ולהיות בריכוז מלא. אבל מה לעשות אם לא הצלחת לישון? אולי בקרת בלילה באיזה או לוח רכב יד שנייה, וחיפשת אוטו למכירה, או בילית עם חברים או... לא משנה מה. העיקר – לא להירדם למחרת, בזמן הנהיגה.
לכן חשוב:
1 – לא צריך בבוקר לאכול ארוחה כבדה מדי, כדאי להסתפק בכוס קפה או תה חם.
2 – כדאי לקחת לרכב בקבוק של שתייה מוגזת, עדיף מים מוגזים רגילים או מתוקים. גם כן אפשר להחזיק במכונית ממתקים – סוכר נותן "תמיכה" למוח.
3 – כדאי לעשות אמבטיה קרה לפני יציאה מהבית.
4 – עדיף לעשות אטמוספרה קרירה ברכב.
5 – אם אתה מרגיש עייפות, ומבין, שעוד מעט תירדם, הדבר הכי טוב שאתה יכול לעשות – לעצור בצד ולנמנם. עדיף לאבד כמה שעות של זמן, מאשר את הבריאות או את החיים.